gtag('config', 'AW-991071900');
+358 45 650 8585 nordic@geocenter.fi
  1. Pohjoinen teollisuus -tapahtuma
  2. Tuoreimmat mobiililaserskannausjärjestelmien toimitukset
  3. DI Mika Salolahti aloittaa palveluksessamme

1 Tavataan Pohjoinen teollisuus -tapahtumassa

Tervetuloa osastollemme 618 Ouluhalliin toukokuun 18. ja 19. päivinä. Paikan päällä esittelemme niin mobiililaserskannauskalustoa kuin peräti kaksi staattista maalaserkeilausta. Osastollamme tapaat myös laserskannerivalmistaja RIEGLin edustajan Markus Handlin, joka on erikoistunut kaivosmittauksiin.

 

Nähtävissä osastollamme 618

RIEGL VMX-2HA mobiililaserskannausjärjestelmämme mittausautossa

RIEGL VZ-2000i staattinen 2,5 km etäisyyteen mittaava laserskanneri

Skannerissa  RIEGLin uusimmat kaivosmittausappit muun muassa monitorointiin 

RIEGL VZ-400i RIEGLin staattinen yleisskanneri rakennusten ja ympäristön mittauksiin. Metsätutkijoiden suosikkilaserskanneri. 

 

Toukokuun jälkeen seuraava tapahtumamme on Maanmittauspäivät 2022 Helsingissä. Olemme tapahtuman pääsponsori ja keskiviikkona 8.6. Hannu Heinonen pitää esitelmän aiheesta ”Täsmätiedon tarve uudessa mittausteknologiassa”. 

2 Tuoreimmat mobiililaserskannausjärjestelmien toimitukset

Nordic Geo Center Oy on toimittanut kaksi uutta RIEGL mobiililaserskannausjärjestelmää Suomeen maaliskuussa 2022. 

Tasamitta Oy on vaihtanut RIEGL VMZ -järjestelmänsä tehokkaampaan RIEGL VMQ-1HA22- järjestelmään, jossa on Applanix AP60 -inertianavigointiyksikkö. RIEGL VMQ-1HA22 mobiiliskannerin mittauspulssien lähetystaajuus on 1,8 MHz ja monipistemittaavana laserina lähes 10 miljoonaa pistettä per sekunti. Uusi järjestelmä mahdollistaa suunnittelutason mittaukset vaativissa olosuhteissa ja pitkän aikaa ilman GNSS-satelliittitukea. Useamman vuoden käytännön kokemus sekä 3D-staattisessa että mobiililaserskannauksessa antoi hyvän asiantuntemuksen uuden laitteiston valintaan. Nyt myös tyypillisesti hankalat pidempien tunneleiden ja rautateiden kapeiden metsäisten rautatielinjojen mittaukset on nyt mahdollista toteuttaa ilman erillisjärjestelyjä ja lisätöitä.

NeVia Oy on hankkinut RIEGLin kahden laserskannerin VMX-2HA22 -järjestelmän Applanix AP60 -inertianavigointiyksiköllä. Ristikkäisen kahden laserin VMX-2HA22 laitteen lähetystaajuus on 3,6 MHz ja prosessointinopeus lähes 20 miljoonaa pistettä per sekunti.Markkinoilla on syntynyt erityinen tarve teiden rakentamisen laadun- ja tarkkuuden valvontaan sekä teiden kunnon ja päällystyksen laadun luotettavien tieparametrien tuottamiselle. NeVia Oy:llä on pitkä kokemuksen tuoma tuntemus ja ammattitaito kyseisistä mittauksista, joten siirtyminen johtavan laitevalmistajan RIEGLin ja laitteiston maahantuojan Nordic Geo Center Oy:n luomaan uusimpaan teknologiaan oli itsestään selvä ”digiloikka” tilaajien tarpeiden täyttämiseksi. Tämä laitehankinta on ensimmäinen tämän nopeus- ja tarkkuusluokan investointi Skandinaviassa ja mahdollistaa myös liikkuvan kartoituksen maanteillä ilman turvajärjestelyjä.

3 DI Mika Salolahti aloittaa palveluksessamme

DI Mika Salolahti, 59, on nimitetty Nordic Geo Center Oy:n vastaavaksi myyntipäälliköksi vahvistamaan yrityksen myynti- ja asiakaspalvelua. Hän siirtyy tehtävään Sova3D Oy:n myynti- ja markkinointitehtävistä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Terrasolid Oy:n kansainvälisissä myyntitehtävissä ja Bentley Systems Finland Oy:n aluejohtajana ja muissa johtotehtävissä.

 

Etsimme lisää henkilöstöä Mikan myyntitiimiin. Mikäli olet kiinnostunut maanmittausalan high-tech -tuotteiden myynnistä tai tunnet tehtävään sopivan henkilön, niin ota yhteyttä. Maanmittausinsinöörin koulutus, laserskannauksen aiempi tuntemus ja/tai ja dronelentolupa ovat eduksi.

Hannu Heinonen p. 045 633 6272 /hannu.heinonen@geocenter.fi