gtag('config', 'AW-991071900');
+358 45 650 8585 nordic@geocenter.fi

Tarvitsetko tarkkoja paikkatietoja ja mittoja?

Mittausta metsässä

Ammattilaisen GPS/GNSS-vastaanottimet

Löydät valikoimastamme vaativiin mittausolosuhteisiin suunnitellut SOUTH Surveyn GNSS-vastaanottimet. Ensimmäinen laite valikoimassamme on 5G-verkoissa toimiva South Galaxy G2 -vastaanotin ja sen kontrollerina täyden näppäimistön sisältävä H6-kontrolleri.

Kaikkia satelliittijärjestelmiä tukeva Galaxy G2 painaa vain 850 g ja sen lujarakenteinen kuori on valmistettu magnesiumseoksesta. Sen kanssa yhteensopiva kahta SIM-korttia tukeva South H6 -kontrolleri toimii Android-käyttöjärjestelmällä.

Laitteessa on suomenkielinen käyttöliittymä ja se tukee kaikkia Suomessa käytettäviä nykyisiä koordinaattijärjestelmiä. Oletusmittausohjelma on suomenkielinen South SurvStar.

Pisteen mittaus metsämaastossa

Tiesithän, että metsissä ja kasvillisuuden alla mittaaminen satelliittimittauksilla on mittausteknisesti haastavaa puuhaa? 

RTK-korjausta hyödyntäen voit mitata pisteitä senttimetritarkkuudella maastoon. Mitatulle pisteelle annetaan koodi jolla se jatkokäsittelyssä erotetaan, esimerkiksi rajapyykki, ojan reuna, tien reuna yms.

Pinta-alan ja kehän mittaus

Laitteella voidaan mitata pinta-ala tarkasti mittaamalla alueen kulmapisteet. Pinta-alan laskennassa käytettävien pisteiden määrällä ei ole ylärajaa. Samalla saadaan alueen kehän mitta.

Pisteen merkintä maastoon

Voit jo toimistolla ladata kontrolleriin etukäteen tunnettuja pisteitä tai vaikkapa CAD-suunnitelman. Valittuasi maastoon merkittävän pisteen osoittaa kontrolleri mihin suuntaan mittaussauvaa on siirrettävä jotta se on tarkasti valitun pisteen kohdalla maastossa.

Linjan merkintä

Maastoon voidaan merkitä myös suunnitelmassa oleva linja halutulla välistyksellä aivan kuten pistekin.

Tarkkuus

Käyttämällä reaaliaikaista kinemaattista mittausta (Real Time Kinematic, RTK) saavutetaan paras tarkkuus, jopa senttimetriluokka. Parhaat mittaustulokset saavutetaan avoimilla alueilla.

Suomessa on nykyään käytössä useita eri valtakunnallisia korjauspalveluja, joten satelliittimittauksia tekevillä on valinnanvaraa. Osaan korjauspalveluista saa myös koelisenssin. Southin GNSS-vastaanottimet ovat standardien mukaisia, joten ne toimivat kaikissa RTK-verkoissa.

Jos korjauspalvelu ei jostain syystä toimi hyvin alueellasi, niin voit myös hyödyntää South G2-vastaanotinta lähellä sijaitsevana tukiaseman, joka lähettää korjaussignaalia muille vastaanottimille.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä pyytääksesi tarjous ja lisätietoja.