gtag('config', 'AW-991071900');
+358 45 650 8585 nordic@geocenter.fi

Huolto

Maahantuojana huolehdimme myös myymiemme laitteiden huollon järjestämisestä. Ota siis yhteyttä kun meiltä ostamasi mittauslaite on huollon tarpeessa.

RIEGL-skannausjärjestelmien huolto

Olemme ainoa auktorisoitu itävaltaltalaisen RIEGL Laser Measurement Systemin maahantuoja Suomessa ja Virossa. Näin ollen ollen ole meihin yhteydessä ongelmatilanteissa ja halutessasi lähettää skannerisi määräaikaishuoltoon. Jokaisen laitteen mukana tulleessa ohjekirjassa kerrotaan suositus kyseisen mallin huoltovälille ja useissa malleissa ilmoitus huoltovälin täyttymisestä ilmestyy myös skannerin näytölle.

Ongelmatilanteissa monet viat voidaan useimmiten määrittää ja korjata etänä. Voit myös toimittaa skannerin meille, jos haluat meidän tekevän korjaukset. Jos skanneri on vahingoittunut fyysisesti tai jokin sisäinen komponetti on hajonnut, niin korjaukset tehdään aina valmistaja huollossa Itävallassa. Tämä johtuu siitä, että korjauksen jälkeen skanneri on kalibroitava uudestaan. Korjauksen yhteydessä vialliset osat vaihdetaan, skanneria kalibroidaan sisä- ja ulkokalibrointikentillä ja testataan painekammiossa eri lämpötiloissa. Lentokoneesta/dronesta laserskannaaviin järjestelmiin on lisäksi tehtävä järjestelmäkalibrointi liikkuvalla ilma-alustalla.

RIEGL pyrkii valmistamaan skannerinsa niin lujiksi, ettei niitä tarvitsi huoltaa eikä kalibroida usein. Vuodesta 2008 alkaneen kokemuksemme perusteella laitteiden sisäinen kalibrointi kestää normaalikäytössä pitkään. Osaava käyttäjä voi tehdä skannausjärjestelmiin järjestelmäkalibroinnin myös itse.