Maantieteen tutkija Paulina Nordström Turun yliopistosta on skannannut pitkän pätkän Aurajoen vartta pohjamateriaaliksi kaupunkimaantieteelliselle tutkimukselleen. Tämä on hyvin kunnianhimoinen skannausprojekti ensikertalaiselle, mutta me olemme tyytyväisiä näin ennakkoluulottomista asiakkaista!
Tässä näkyy osa Paulinan RIEGL VZ-400 -skannerilla mittaamista skannausasesemista visualisoituna Googlen karttapohjalla. Tämä oli vasta alkua ja tässä vaiheessa skannausasemia on jo useita satoja. GPS-mittauksin paikoitettujen skannausasemien rekisteröinti on tehty tähyksettömästi käyttäen RiScan Pro -ohjelman verkkotasoitustyökalua. Nostamme hattua!
Näin Paulina itse kertoo projektistaan:
”Aurajoki-projekti on osa Turun kaupunkitutkimusohjelmaa. Sain kaupunkitutkimusohjelman stipendin, jossa tutkin kahta eri visuaalista menetelmää Aurajoen kulttuuriympäristön esittämisessä. Ensimmäiseen osio on laserkeilauksella toteutettava 3D-mallinnus ja toisessa osiossa tarkastelen ihmisten osallisuutta maisemassa osallistuvalla valokuvauksella. Laserkeilauksessa tavoitteena on lisäksi tuottaa kaupungille visualisointi ja aineisto, jota voidaan käyttää Aurajoen kulttuuriympäristön kehittämisessä. Tieteellisessä artikkelissa kirjoitan metodologisesti laserkeilauksesta. Teemoina ovat aika/ajat (skannerin aika ja liikkuvan ”objektin aika”, ns. keskeneräiset ihmispistepilvet), abstrakti tila, kosminen yhteys ja jälkikäsittelyn rooli ”puhtaassa mallissa”