RIEGL VQ-1560i

RIEGL VQ-1560i -ilmalaserskannerin tiedot

Intergeo 2016 UUTUUS! V-sarjan RIEGL VQ-1560i -ilmalaserkeilain on huipputehokas ja nopea kartoitusautomaatti, jonka jonka käyttöalue ulottuu aina 4 700 m (AGL) korkeudelle. Laite sisältää kaksi laseria (dual channel), jotka voivat olla samaa tai eri aallonpituutta, integroituna yhteen tehokkaan GNSS-IMU-laitteiston kanssa. Optiona järjestelmässä on 100 megapikselin keskiformaatin kamera ja siihen voidaan integroida kakkoskameraksi myös esimerkiksi IR-kamera.

Laitteella saavutettava tuottavuus on huippuluokkaa kuten alla olevan taulukon esimerkit näyttävät. Pistetiheys on lentokorkeudesta ja nopeudesta riippuen tyypillisesti 2 – 60 pistettä/m2, mutta helikopteriasennuksissa ja matalalta lennettäessä päästään vielä suurempiin mittaustiheuksiin kuten 100 pistettä/m2. Katso lisää esimerkkejä laitteen teknisestä esitteestä.

V-sarjan laitteissa on sisäänrakennettuna ainutlaatuinen kaikujen digitointi ja reaaliaikainen aallonmuodon analyysi, jotka mahdollistavat monipistemittauksen ja käytön huonoissakin näköolosuhteissa. Uutuutena laitteessa on Rieglin kehittämä SmartWaveform-algoritmi, joka tallentaa lisää pisteitä erikseen määritetyillä kriteereillä. Myös täyden aallonmuodon tallennus on mahdollista.

Monipistemittaus on jälleen saavuttanut uuden ennätyksen huimalla 20 samanaikaisesti ilmassa olevalla pisteellä. Järjestelmän suurin pulssintoistotaajuus on 2 MHz ja efektiivinen mittausnopeus on 1,33 MHz skannauskulman ollessa 60°.

Kojeen skannausmekanismi perustuu nopeasti pyörivään, monitahkoiseen peiliin, joka tuottaa täysin yhdensuuntaisia ja suoria pisteprofiileja. Esimerkin mittausjärjestelmän tuottamasta säännönmukaisesta pisteverkosta näen kuvassa alla. Laserit eivät mittaa suoraan alaspain, vaan ovat suunnattu 8° eteen ja taakse kuten Riegl LMS-1560-skannerissa. Ristikkäisillä ja kallistetuilla lasereilla varmistetaan kohteen kattava mittaus myös voimakkaasti kumpuilevassa maastossa sekä mitataan paremmin esimerkiksi rakennusten julkisivuja.

Mittausjärjestelmä sopii ideaalisesti suurten alueiden topografiseen kartoitukseen korkealta tai kompleksisten kaupunkialuieden mittaamiseen matalammalta. Helikopterin kyydissä myös sähkölinjojen kartoitus on joutuisaa.

RIEGL VQ-1560i toimitetaan käyttäjälle täysin kalibroituna tehtaalta. Alla olevassa kuvassa on esimerkki kokoonpanosta:

Ota yhteyttä

9 + 2 =