Orbit GT

Orbit GT on belgialaislähtöinen ohjelmisto mobiili- ja ilmalaserskannausaineistojen sekä kuvien esittämiseen, mallintamiseen ja arkistointiin. Se on tarkoitetttu erityisesti suurten aineistomäärien hallintaan eli tahoille, jotka joutuvat kuratoimaan tällaisia aineistoja.  Viranomais- ja yritystahoille kertyy helposti isoja aineistomääriä, joiden saatavuus ja arkistointi on ratkaistava. Ohjelmistolla on pitkä historia ja se lähti aikoinaan liikkeelle liikkuvasti ajoneuvosta mitattujen kuva-aineistojen tarpeista.

Ohjelmisto on rakennettu modulaarisesti, jolloin käyttäjä valitsee tarvittavat osat tarpeensa mukaan. Kaikille pakollinen osio on sisällön hallintamoduli (3DM Content Manager), jolla aineistot muokataan muuta käsittelyä varten.

Mallinustyökalujen (Feature Extraction Basic, Standar ja Pro) avulla aineistoista voi mallintaa tarvitsemiaan piirteitä. Basic keskittyy nimensä mukaan perusgeometrioihin, Standardissa on mukana Basicin työkalut sekä omaisuuden hallintaan liittyvä työkaluja ja Prossa on edellisten lisäksi tieympäristön mallinnustyökaluja. Katso mallinnustyökalut tarkemmin tuotesivulta.

3DM Publisher eli julkaisutyökalut keskittyvät nimensä mukaan aineistojen hallinnointiin ja saatavuuteen erilaisissa tietokoneympäristöissä. Perinteinen tapa jakaa aineistoja omilta palvelimilta on saanut viime vuosina rinnalleen pilvipalveluvaihtoehdon, jolloin aineistot sijaitsevat kolmannen osapuolen palvelimilla. Jälkimmäinen vaihtoehto sisältää myös lyhytaikaisemman käytön mahdollisuuksia.

Orbit GT on varsin laitteistoriippumaton, joten siihen voi tuoda jo tällä hetkellä suoraan eri laitteistojen aineistoja ja uusien lisääminen on myös ongelmatonta.

Ohjelmiston modulit ovat:

 

Ota yhteyttä

Pin It on Pinterest

Share This

Jaa tämä ystävillesi!