RIEGL VZ-400i

VZ-400i skannerin tiedot

RIEGL  VZ-400i  on uusimman sukupolven 3D- ja 2D-laserskanneri (hybridi), jossa on uusi, innovatiivinen prosessointiarkkitehtuuri aineiston keruuseen ja samanaikaisesti tapahtuvaan georeferointiin, suodattamiseen ja analyysiin. Integroitujen 3G/4G/LTE–modeemin, WiFi, Bluetooth ja Ethernet-tiedonsiirtoyhteyksien avulla aineistoa voi myös striimata reaaliaikaisesti pilvipalveluihin prosessoitavaksi ja käytettäväksi.

Skanneriin on myös integroituna gyroskooppi, kiihtyvyysantureita, kompassi ja barometri, joiden avulla skanneria aineistot rekisteröityvät nopeasti oikein riippumatta mittausympäristöstä ja asennosta. Järjestelmään voi myös kytkeä ulkoisia lisälaitteita erilaisten tietoliikenneporttien kautta.

 • WiFi ja 3G/4G LTE yhteyksillä suoraan pilveen
 • Ethernet ja Bluetooth
 • laserin pulssintoistotaajuus jopa 1,2 MHz eli esim. 0.04° resoluutiolla skannaus kestää 45 sekuntia
 • mittausnopeus jopa 500 000 lähtevää pulssia/s – saapuvia voi olla enemmän
 • monipistemittaus – kaikujen määrää ei ole rajattu
 • reaaliaikainen aallonmuodon ja MTA-prosessointi
 • mittausetäisyys jopa 800 m, tarkkuus 5 mm
 • MEMS IMU skannerin asennon tarkalle määrittämiselle
 • barometri ja kompassi
 • silmäturvallinen laserluokka 1
 • käyttöliittymänä kosketusnäyttö tai etäohjaus halutulla padillä/älypyhelimella/tabletilla jne

Skanneriin voi kytkeä normaalin kameran kuten Nikon tai Canon, mutta myös esimerkiksi lämpökameran.

Tutustu skannerin tuottamaan aineistoon RIEGLin sivuilla tai pyydä meiltä aineisto tutkailtavaksi.

Aineistojen prosessointi

Skannausasemien keskinäinen rekisteröinti toisiinsa ja georeferointi haluttuun koordinaatistoon voidaan tehdä jo mittauksen aikana skannerin sisäisellä tietokoneella. Näin toimiessa voidaan absoluuttisessa sijaintitarkkuudessa saavuttaa RTK-GNSS-mittauksen taso. Aineiston sisäinen tarkkuus on millimetritasolla. Haluttaessa kalibroida aineiston sijainti tarkemmin paikalliseen koordinaatistoon ja korkeustasoon, käsittelyä voidaan jatkaa tietokoneella.

Aineisto voidaan rekisteröidä keskenään myös vasta mittauksen jälkeen RiScan Pro-ohjelmistossa. Tällöin siihen on myös helppo tehdä normaalit suodatukset, laskea tilavuuksia yms. vektorointia.

Käsittelyn jälkeen pistepilvet voi julkaista RiPANO-ohjelman avulla nettiselaimella tarkasteltaviksi.

 Vuoden 2020 uutuuksiin sisältyy lisää muun muassa prosessoinnin automatiaa ja rajapinta robottikäyttöön. Lue päivityksestä lisää blogissamme.

Asiakkaamme GeoExact Oy ja IP Partners Oy näyttävät kuvassa mallia VZ-400i -laserkeilaimen käytöstä jalustalla ja mönkijäasennuksena. Teollisuussovelluksissa skanneri on mahdollista kiinnittää vaikkapa kurottajaan, jolloin vaarallisissa paikoissa voidaan skannata ilman ihmisen läsnäoloa.

Yhteydenotto