RIEGL VZ-400

VZ-400 skannerin tiedot

VZ-400 on monipuolinen, erityyppisiin mittauksiin soveltuva skannauslaite. Mallissa on kaksi mittaustaajuutta 100 kHz ja 300 kHz. Nopeimmillaan laite lähettää vähintään 122 000 monipistemittauspulssia per sekunti (300 kHz) ja rekisteröi niistä esimerkiksi 16 pistettä per pulssi eli noin 2 miljoona pistettä sekunnissa. VZ-400 skanneria voidaan käyttää myös mobiiliskannauksessa 2D-mittausmoodissa.

V-sarjan 3D-maastolaserskannerit ovat VZ-400, VZ-1000 , VZ-4000, VZ-6000 ja lokakuussa 2014 esitelty VZ-2000. Kahdesta ensin mainitusta on lisäksi saatavissa S-mallit teollisuuden erikoismittauksiin. Kaikki mallit soveltuvat myös pitkien aikajaksojen monitorointimittauksiin.

Riegl-skannerit sopivat hyvin Suomen vaativiin olosuhteisiin olemalla tiiviitä (IP64), typpihuuhdeltuja (sisäilma korvattu kuivalla typpikaasulla) ja pakkaskestäviä (-40 °C – +40 °C)

Rieglin maastokelpoisten 3D-laserskannereiden erikoisominaisuus on ilmalaserkeilauspuolelta tuttu Rieglin kehittämä täyden aallonmuodon (full waveform) laskenta. Maastolaserpuolella toteutus on reaaliaikainen eikä vaadi jälkilaskentaa. Tekniikka mahdollistaa mittapisteiden saamisen esimerkiksi kasvillisuuden osin peittämästä kohteesta (multiple target capability). Tämä tekniikka on tällä hetkellä käytössä ainoastaan Riegl V-sarjan skannereissa. Suomessa tätä tekniikkaa on alettu kutsua nimellä ”Monipistelaser” Monipistelaser tekniikkaa käytetään kaikissa uuden Riegl V-sarjan 2D ja 3D skannereissa.

RIEGL VZ-400 skannerin mittausetäisyys 90% heijastavaan materiaaliin on 600 metriin asti ja heikosti heijastavaan (20%) materiaaliin 280 m. Rieglin ilmoittama VZ-400 mallin kokonaistarkkuus on 5 mm @100 m ja toistotarkkuus 3mm @ 100m. Tulokset perustuvat tehtaan tekemiin kenttätesteihin.

Muut ominaisuudet

  • korkea sisäinen ja ulkoinen mittaustarkkuus perustuu kaikujen digitointiin ja reaaliaikaiseen täyden aallonmuodon analyysiin
  • monipistemittaus – rajoittamaton pistemäärä pulssi kohti
  • kompensaattori
  • sisäänrakennettu GPS-vastaanotin (L1)
  • mahdollisuus käyttää ulkoista GPS-vastaanotinta laitteen päällä, jolloin paikkatieto tallentuu suoraan skannausasemaan
  • sisäänrakennettu kompassi
  •  40 GB sisäinen muisti
  • kestävä (IP64) ja kevyt muotoilu
  • optiona täyden aallonmuodon signaalin jälkiprosessointimahdollisuus

Ota yhteyttä

2 + 7 =

Pin It on Pinterest

Share This

Jaa tämä ystävillesi!