RIEGL VUX-1 -ilmalaserkeilaus & RiCOPTER -demotilaisuus

“Come fly with me, let’s fly” 17.-19. toukokuuta 2016

Nordic Geo Center Oy ja Riegl Laser Measurement Systems järjestävät drone/ilmalaserkeilauksen esittelytilaisuuden Suomessa! Lennämme RIEGL RiCOPTER -dronella ti-to 17-19.5.2016 Sipoossa, Helsingissä ja Porissa – ensimmäistä kertaa Suomessa! Ilmoittaudu tilaisuuksiin tästä.

RIEGL RiCOPTER on avaimet käteen -periaatteella toimitettava täydellinen lentävä kartoitusjärjestelmä. Se sisältää myös helikopteriin soveltuvan VUX-1 -skannerin kameroineen, IMU-GNSS-järjestelmän, prosessointiohjelmistot sekä työkalut ilma-aluksen lennättämiseen.

VUX-1 on maailman ensimmäinen kartoitustason tarkkuuden saavuttava UAS-skanneri. Miehittämättömän lennokin lisäksi se soveltuu erinomaisesti myös miehitetyn helikopterin kyytiin.

Uutuusmaalaserkeilain Riegl VZ-400i mahdollistaa huiman nopean työskentelyn maastossa! Tule tutustumaan skannerin kanssa työskentelyyn ja näe miten aineistoja yhdistetään tarpeen mukaan VUX-1 -skannerilla ilmasta mitattuihin pistepilviin. Tämä skanneri on mukana kaikissa kolmessa esittelytilaisuudessamme.

Tervetuloa kanssamme Sipooseen, Helsingin Mustikkamaalle ja Poriin!

Sipoossa Bölebergetin alueella skannaamme sähkölinjoja, kallioita ja metsää maaseutumaisemassa, Helsingissä Mustikkamaalla puistomaista ranta-aluetta, rakennuksia ja siltoja ja Porissa rakennettua ympäristöä. Tarkemmat paikkatiedot lähetämme ilmoittautuneille lähempänä tilaisuuksien ajankohtaa.

RIEGL RiCOPTERin saapumiseen

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Helikopterilla

Helposti siirrettävä RIEGL VUX-1 helikopteriskanneri

RIEGL VUX-1

RIEGL VUX-1 -skanneri omaan järjestelmääsi

RiCOPTER - Miehittämätön ilma-alus

RIEGL RiCOPTER miehittämättömiin lentoihin!

ULS-tekniikasta

Miehittämättömästä ilma-aluksesta tehtävä ilmalaserkeilaus eli skannaus on lähtenyt viime vuosina nousuun lennokkien ja drone-koptereiden lisääntyessä. Ilmasta tehty kuvaus on kartoitukseen se edullisempi vaihtoehto, mutta nopeasti päädytään samoihin ongelmiin kuin perinteisen ilmakuvauksen puolella: peitteisiä alueita ei voida kameratekniikalla kartoittaa, koska ei päästä tunkeutumaan kasvillisuuden alle maanpintaan. Laserkeilaustekniikan etu on myös kyky mitata huonossa tai epätasaisessa valaistuksessa jopa pilkkopimeässä. Nämä ovat kameratekniikan rajoituksia. Tarkkuuskysymyksistä on tehty PALJON tutkimusta.

Käytännössä laserkeilauksesta ja kuvamittauksesta eli fotogrammetriasta on tehty kilpailevat tekniikat, vaikka käytännön projekteissa aineistot useimmiten täydentävät toisiaan ja auttavat suunnittelijaa.

RIEGL Laser Measurements Systems esitteli vuoden 2014 lopussa miehittämättömiin ilma-aluksiin soveltuvan laserkeilaimen VUX-1:n. Kyseessä on ensimmäinen kartoitusmittauksen tarpeisiin tarkkuuksiltaan soveltuva laite, jossa yhdistyy perinteisen ilmalaserkeilaintekniikan monipistemittaus ja siten kyky mitata kasvillisuuden peittämillä alueilla. Laite on integroitavissa omiin mittausjärjestelmiin ja sen voi asentaa myös helikopteriin.

Tutustu oheisiin kuviin ja tule kuulemaan ratkaisuista lisää tilaisuuksiimme.

 

Tervetuloa kanssamme Sipooseen, Helsingin Mustikkamaalle ja Poriin!

Kysymyksiä? Soita 045 650 85 85 tai ota yhteyttä www.geocenter.fi

Pin It on Pinterest

Share This

Jaa tämä ystävillesi!