RIEGL VQ-1560II-S

RIEGL VQ-1560i-DW -ilmalaserskannerin tiedot

Intergeo 2017 UUTUUS! V-sarjan RIEGL VQ-1560i -ilmalaserkeilaimen kaksikanavainen sisarlaite DW = Dual Wavelenght 4 700 m mahdollistaa samanaikainen työskentelyn kahdella eri taajuudella. Laitteessa on integroitu vihreä ja infrapunalaser yhteen tehokkaan GNSS-IMU-laitteiston kanssa. Optiona järjestelmässä on 100 megapikselin keskiformaatin kamera ja siihen voidaan integroida kakkoskameraksi myös esimerkiksi IR-kamera.

Laitteella saavutettava tuottavuus on huippuluokkaa kuten alla olevan taulukon esimerkit näyttävät. Pistetiheys on lentokorkeudesta ja nopeudesta riippuen tyypillisesti 2 – 60 pistettä/m2, mutta helikopteriasennuksissa ja matalalta lennettäessä päästään vielä suurempiin mittaustiheuksiin kuten 100 pistettä/m2. Katso lisää esimerkkejä laitteen teknisestä esitteestä.

V-sarjan laitteissa on sisäänrakennettuna ainutlaatuinen kaikujen digitointi ja reaaliaikainen aallonmuodon analyysi, jotka mahdollistavat monipistemittauksen ja käytön huonoissakin näköolosuhteissa. Laitteessa on myös Rieglin kehittämä SmartWaveform-algoritmi, joka tallentaa lisää pisteitä erikseen määritetyillä kriteereillä. Myös täyden aallonmuodon tallennus on mahdollista.

Monipistemittaus on jälleen saavuttanut uuden ennätyksen huimalla 20 samanaikaisesti ilmassa olevalla pisteellä. Järjestelmän suurin pulssintoistotaajuus on 2 MHz ja efektiivinen mittausnopeus on 1,3 miljoonaa pistettä/s.

Kojeen skannausmekanismi perustuu nopeasti pyörivään, monitahkoiseen peiliin, joka tuottaa täysin yhdensuuntaisia ja suoria pisteprofiileja. Esimerkin mittausjärjestelmän tuottamasta säännönmukaisesta pisteverkosta näen kuvassa alla. Laserit eivät mittaa suoraan alaspain, vaan ovat suunnattu 8° eteen ja taakse kuten Riegl LMS-1560-skannerissa. Ristikkäisillä ja kallistetuilla lasereilla varmistetaan kohteen kattava mittaus myös voimakkaasti kumpuilevassa maastossa sekä mitataan paremmin esimerkiksi rakennusten julkisivuja.

Mittausjärjestelmä sopii erityisesti maa- ja metsätalouden ja kasvillisuuden mittaustarpeisiin sekä lumen, jäätiköiden ja vesistöjen ranta-aluieden kartoitukseen.

RIEGL VQ-1560i-DW toimitetaan käyttäjälle täysin kalibroituna tehtaalta.

Ota yhteyttä