VMX-2HA mobiililaserskannausjärjestelmän tiedot

Rieglin uusin mobiililaserskannausjärjestelmä RIEGL VMX-2HA soveltuu vaativiin GNSS-olosuhteisiin ja tiukkoihin tarkkuusvaatimuksiin (suunnittelutarkkuus). Erotuksena VMX-1HA-malliin järjestelmään  kuvausjärjestelmä on suunniteltu täysin uusiksi mahdollistaen jopa 9 kameraa ja lisäksi esimerkiksi Ladybug-kameran. Kamerat ovat optio ja ostaja voi konfiguroida ne tarpeidensa mukaan valiten Rieglin 5 Mpx, 9 Mpx ja 12 Mpx kalibroituja kameroita. Tai tarvittaessa laitteistoon voidaan integroida laaja valikoima muita kameroita.

Esimerkiksi taakse voi asentaa vain tienpintaa kuvaavan 5 Mpx kameran, joka ottaa 20 kuvaa sekunnissa. 2 m etäisyydeltä tienpinnasta pikselikoko on 1,4 mm. Kuvaliike esim. 80 km/h nopeudella vältetään hyvin lyhyellä 0,1 s suljinajalla.

Kamerat ovat irrotettavissa ja niitä voi suunnata kuvaustarpeiden mukaan. Niiden asento skannausaineistoon lasketaan automaattisesti Riegl RiProcess-ohjelmassa. Lisätietoja kameroista löydät skannausjärjestelmän esitteestä.

Kuten VMX-järjestelmille on tyypillistä, niin pidempienkin tunnelien kartoitus mobiilisti on mahdollista. 2 MHz:n mittaustaajuudella toimiva eli jopa 2 miljoonaa pistettä/s ja jopa 500 skannauslinjaa sekunnissa tuottava laitteisto tuottaa tiheän mittausaineiston myös suurilla ajonopeuksilla. Hyvän GNSS-IMU-yhdistelmän ja tiheän skannausaineiston takia liikenteen rytmissä liikkuminen ei tuota minkäänlaisia ongelmia tälle laitteistolle. Optiona järjestelmään voi lisäksi kytkeä erilaisia kameroita.

Järjestelmä skannaus koostuu kahdesta Rieglin uusimmasta laserskannerista ja laadukkasta INS/GNSS -yksiköstä, jotka on tiukasti integroitu aerodynaamiseen suojakuoreen. Laitteistoa ohjataan ja aineistot tallentaan erilliseen ohjausyksikköön. RIEGLin ohjelmistotyökaluilla aineisto prosessoidaan saumattomasti laadukkaaksi georeforoiduksi pistepilviaineistoksi.

Uusi  kartoitusjärjestelmä on optimoitu tyypillisiin liikkuvan kartoituksen kuten tie-ja vesiliikenneväylien, tien pinnan ja kaupunkimallinnuksen tarpeisiin. Luonnollisesti rakennustyömaat, kaivokset ja laajat ympäristöalueet voidaan myös mitata.

Skannausjärjestelmän pääominaisuudet

  • laserin pulssintoistotaajuus jopa 2 MHz
  • 500 skannauslinjaa/s
  • mittausetäisyys 420 m
  • etäisyysmittauksen toistotarkkuus 3 mm/ulk. tarkkuus 5 mm @30 m
  • silmäturvallinen laserluokka 1
  • näkökenttä 360°
  • monipistemittaus läpäisee kasvillisuuden
  • optiona jopa 9 kameraa

Ota yhteyttä