Laserskannausta autonostimesta – tule tutustumaan torstaina 17. toukokuuta klo 10 alkaen

RIEGL VZ-2000i ensiesittelyssä Suomessa sekä VZ-400i ja VMX-1HA esittelypäivä toimistollamme!

Nordic Geo Center Oy ja Suomen Kiipeilytekniikka Oy esittelevät rakennusten ja katujen laserkeilausta uudella tavalla Palfinger P480 autonostimen tukevaa lavaa hyödyntäen. Esittely Kulosaaren Kyöstinkujalla alkaa torstaina klo 10.

Ohjelmassa on skannaustyön tekemistä kahdella eri skannerilla. Noin 800 m etäisyyksiä mittaava Riegl VZ-400i sopii yleisskannerina erinomaisesti kaupunkimittauksiin, koska sillä saadaan mitattua koko ympäristö, myös heikosti heijastavia kohteita kuten tummia kattoja. Yli 2,5 km etäisyydelle mittaava VZ-2000i soveltuu erinomaisesti muun muassa isoihin avolouhoksiin ja kaivoksille tai pitkän etäisyyden seuranta- ja monitorointimittauksiin.

Noin klo 11 alkaen siirrymme sisätiloihin tarkastelemaan aineistoja. Eri sijainnista tehdyt skannausasemat liitetään yhteen, minkä jälkeen lopputulos on vain mallinnusta vaille valmis.

Tarjolla on lisäksi pintä syötävää ja virvokkeita sekä toivon mukaan keväinen auringonpaiste.

Skannerit ja aineistot ovat nähtävillä koko torstain ja perjantain, jolloin voit myös saapua paikalle sinulle paremmin sopivana ajankohtana.

RIEGL VZ-2000i on uuden sukupolven pitkälle (2,5 km) mittaava maalaserskanneri. Skannerin sisäinen arkkitehtuuri mahdollistaa erilaisia taustatehtäviä kuten skannausaineistojen yhdistämisen ja georeferoinnin jo samanaikaisesti mittauksen aikana sekä tiedonsiirron skannerista palvelimelle/pilveen suoraan kentältä. GNSS-paikannuksen voi tehdä sisäänrakennetulla RTK-GNSS-piirillä (u-blox) tai käyttäjän omalla RTK-GNSS-laitteistolla.

Skannerin tarkkuudeksi ilmoitetaan 5 mm (@100m, 1 sigma) ja samalla etäisyydellä toistotarkkuus on 3 mm. Mittaustarkkuuden taustalla on Rieglin patentoima reaaliaikainen aallonmuodon analyysitekniikka, joka mahdollistaa mittauksen myös vaativimmissa mittausolosuhteissa ilman ollessa pölyinen, sumuinen ja sateinen sekä kohteen ollessa osin kasvillisuuden peittämä.

Skanneri on täysin toimintavalmis valmistajan ohjelmistoilla, mutta käyttäjät voivat myös ohjelmoida Pythonilla skanneriin sisäisiä sovelluksia ja räätälöidä laitteen omiin tarpeisiinsa.

Liikkuvaa mittausta varten skanneria voidaan käyttää VMZ-mobiilialustalta tai käyttäjä voi integroida laitteen osaksi omaa järjestelmäänsä.

Valmiin pistepilven mallinnus lopputuotteiksi tehdään esimerkiksi automatisoidulla Riegl RiMining –ohjelmalla avolouhosten tarpeisiin – ohjelmasta on mm. suora ulosvienti Surpac-ohjelmaan.

Lisätietoja laitteesta ja esite http://www.geocenter.fi.testwww.yritysweb.fi/NGC/riegl/laserskannerit/riegl-vz-2000i/

Laitteen esittelyvideo YouTubessa

Itävaltalaisen RIEGL Laser Measurements Systemsin “State of the Art” mobiililasermittausjärjestelmä VMX-1HA mahdollistaa vaativien tiemittausten suorittamisen. Yhdellä mittauskerralla saadaan kerralla mitattua enemmän ja tarkemmin kuin ennen.

Unohda työtä lisäävät “laputukset” eli signaloinnit. Liitos/kontrollipisteitä ei tarvita aineiston keskinäiseen mätsäykseen ja lopulliseen koordinaatistoon kalibrointi voidaan tarvittaessa tehdä muutamalla myöhemmin mitattavalla kalibrointipisteellä. Vaikka järjestelmä itsessään olisi tarkka, niin geoidimallimme epätarkkuudet aiheuttavat erityisesti korkeuden kalibrointitarpeen.

Oli kyseessä päällysteen pinnan ja/tai paksuudeen tarkastelu, perinteinen urien mittaus tai uudenlainen uran muotojen mittaus, sivukaltevuuden mittaus, pitkittäis- ja poikittaisgeometrinen tarkastely yms., niin tällä laitteistolla mittaukset ovat toteutettavissa.

Tule tutustumaan laitteistoon ja aineiston paikan päälle, niin kerromme lisää.

Mittauspalvelumme

Laitteen esittelyvideo YouTubessa.

 

Pin It on Pinterest

Share This

Jaa tämä ystävillesi!