RIEGL VMX-450-RAIL

Kesäkuun lopussa julkaistun liikkuvan kartoitusjärjestelmän VMX-450-RAILin ensimmäinen tuotantoversio on luovutettu asiakkaalle – Ranskan valtion rautateille SNCF:lle. Tällä järjestelmällä voidaan skannata rautateitä esimerkiksi 100 km tuntinopeudella liikkuvasta junasta. Itse skannausjärjestelmä voidaan asentaa junavaunuun tai veturiin ja asennusta voi vaihtaa joustavasti tarpeiden mukaan.

450_rail

VMX-450-RAIL on rautatieympäristöjen mittausta varten räätälöity erikoisversio VMX-450 mobiiliskannausjärjestelmästä. Se on tehty strategisessa yhteistyössä saksalaisen Technet rail 2010 GmbH -yhtiön kanssa, joka on erikoistunut tekemään geodeettisiin rautatielaskentoihin tehtyjä ohjelmia.

Itse järjestelmä sisältää sekä fyysisiä lisävarusteita että ohjelmallisia lisäominaisuuksia. Lisävarusteita ovat muun muassa moneen vaunumalliin soveltuva kiinnitysalusta, optinen DMI, uusi virtalähde ja ohjausjärjestelmä sekä nostokehikko. Rieglin skannerien ”high sensitivity” ominaisuuden johdosta myös kiiltavat kiskot saadaan skannattua paremmin.

Ohjelmallisesti pistepilviaineisto voidaan nyt rekisteröidä tarkasti ratasuunnitelmaan ja kiskot voidaan suodattaa aineistosta erikseen uudella kulmasuodattimella.

Turkkilaisesta videosta voit katsella millaiselta rautatiet (Ankara – Taramasi) vaikuttavat skannattuina normaalilla VMX-450-järjestelmällä. Tässä ei ole mukana kameroita, joten aineisto on mustavalkoinen

[embedplusvideo height=”482″ width=”625″ editlink=”http://bit.ly/1bqqAuN” standard=”http://www.youtube.com/v/MCbbFdFOzc8?fs=1″ vars=”ytid=MCbbFdFOzc8&width=625&height=482&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep8009″ /]

Vastaa