Ilmalaserskannerikauppa Viron Maamittauslaitokselle

Nordic Geo Center Oy ja itävaltalainen RIEGL Laser Measurements Systems GmbH on valittu toimittamaan ilmalaserskanneri Viron Maanmittauslaitokselle (Maa-amet). Sopimuksen arvo on 1,45 miljoona euroa ja kesto 5 vuotta.

Maa-ametin valitsema ilmalaserskanneri on RIEGL VQ-1560i, joka on tuotantotehokkuudeltaan maailman huippua. Skannerilla voi mitata jopa 900 km2/h tiheydellä 2 pistettä/m2 tai 450 km2/h tiheydellä 8 pistettä/m2, mikä mahdollistaa isojen mittausprojektien entistä nopeamman toteuttamisen. Skannausjärjestelmässä on kaksi laseria, IMU ja keskiformaatin kamera integroituna ja kalibroituna yhdeksi käyttövalmiiksi järjestelmäksi. Järjestelmä sopii sekä korkealta lennettäviin maanlaajuisiin kartoitusprojekteihin että matalammalta lennettäviin pitkien linjamaisten kohteiden kuten sähkölinjojen tehokkaaseen dokumentointiin.

RIEGL VQ-1560i

RIEGL VQ-1560i

RIEGL Laser Measurements Systems GmbH on itävaltalainen, vuonna 1978 perustettu, maailman johtaviin laserskannauslaitteiden (LiDAR) valmistajiin kuuluva yritys. RIEGL on tullut kuuluisaksi 2008 julkistamallaan digitaalisella täyden aallonmuodon analysointiin perustuvalla skannaustekniikallaan. Uusin kyseisen tekniikan versio SmartWaveformTM esiteltiin Intergeo 2016 -messuilla Hampurissa lokakuussa. Tämä tekniikka mahdollistaa samoilla messuilla virallisesti julkaistussa RIEGL VQ-1560i skannerissa 2 MHz mittaustaajuuden, jolloin ilmassa on samanaikaisesti 21 pulssia ja mittaustuloksena tallentuu useita miljoonia pisteitä per sekunti.

Kehittynyt signaalinkäsittelytekniikka on käytössä myös muissa RIEGLin tuotteissa kuten RiCOPTER-lennokin VUX-SYS -skannerissa ja RIEGL VMX-1HA -mobiililaserskannerissa sekä myös kesällä markkinoille tulleessa staattisessa RIEGL VZ-400i maalaserskannerissa. Kehittyneen laserskannaustekniikan lisäksi RIEGL valmistaa myös etäisyysmittareita teollisuusympäristöihin, kuten esimerkiksi lentokenttien matkustasiltojen ohjausjärjestelmiin ja automatisoituihin satamiin.

RIEGLin asiakkaita ovat muun muassa suuret tuotantotöitä tekevät kartoitusyhtiöt ja maanmittauslaitokset sekä tutkimuslaitokset kuten NASA. Liikenneonnettomuustutkintapuolella RIEGLin suurin asiakas on Englannin poliisi, jolla on käytössään jo lähes 50 kappaletta RIEGL VZ-400/VZ-400i maalaserskanneria onnettomuustutkinnan dokumentointia nopeuttamassa.

Nordic Geo Center Oy on maahantuonnin lisäksi keskittynyt uuden mittaustekniikan ja menetelmien kouluttamiseen ja asiakastukeen omalla markkina-alueellaan. RIEGL Laser Measurement Systems GmbH on mahdollistanut ja kouluttanut Nordic Geo Center Oy:n henkilöstön erittäin perusteellisesti uuteen tekniikkaan ja tukee maahantuojaa erinomaisesti kaikissa tekniikkaan, tukeen ja koulutukseen liittyvissä asioissa. Tämän yhteistyön tuloksena Nordic Geo Center Oy:stä on vuosien mittaan kehittynyt johtava staattisesti ja mobiilisti tehtävän laserskannaustekniikan maahantuoja ja osaaja Suomessa.

Lisätietoja:

http://www.geocenter.fi

http://www.riegl.com/

Nina Heiska p. 040 750 4712

Hannu Heinonen p. 045 650 85 85

Maa-amet uutisoi Maa-amet saab uue aerolaserskanneri

Vastaa