+358 45 650 8585 nordic@geocenter.fi

Syyskuulumisia Nordic Geo Center Oy:ltä!

Intergeo alkaa

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Tapaa

meidät

Rieglin

osastolla

C.080 halli 12.0

 

Intergeo

16.-18.10.2018

Franfurt, Saksa

Tervetuloa mukaamme vauhdikkaaseen syksyyn! Liikenneviraston mobiililaserskannaustestimme on menestyksekkäästi saatu valmiiksi ja dokumentit toimitetuksi viranomaisten arvioitavaksi.

Mobiililaserskannausta jatkamme nyt erityisesti koulutuksen parissa niin, että saamme uusia alan osaajia Suomeen. Kesällä toteutunut RIEGL VMX-1HA – järjestelmän kauppa Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikennelaitos Staralle mahdollistaa kaupungille koko mittausprosessin haltuunoton aineiston keräämisestä prosessoinnin kautta aina lopputuotteiksi asiakkaille.

Kauppa toteutui käytännön testausten kautta eli Starassa on kokeiltu erilaisia järjestelmiä usean vuoden ajan todellisten mittaustarkkuuksien selvittämiseksi jokaisen laitteiston kohdalla ja näin hankinnan kohteeksi valikoitui Riegl VMX-1HA.

Vuosien mittaan olemme myyneet jo 9 kappaletta erilaisia ja eri tarkkuusluokkiin sijoittuvia mobiililaserskannausjärjestelmiä Suomeen ja Viroon. Tarkkuuden lisäksi järjestelmien tuotannollinen tehokkuus vaihtelee ja näistä VMX-järjestelmät edustavat suurinta tuotantotehokkuutta mahdollistamalla tiheän ja tarkan mittausaineiston tuottamisen normaaleilla ajonopeuksilla aina moottoritienopeuksiin asti. Nordic Geo Center Oy:n asiantuntijoiden kehittämä ajamis- ja laskentamenetelmä tuo paremman tarkkuuden vähemmällä ihmistyöllä.

Näin ollen teitä ei tarvitse sulkea mittausalueina, mittausautolle ei tarvitse turva-autoa yms. Kehittämässämme mittausmetodissa teitä ei myöskään tarvitse signaloida etukäteen skannausajon keskinäistä mätsäystä varten – signalointipisteiden mittaus on tyypillisesti suuri kuluerä projektissa ja se helposti tuplaa sen kokonaiskustannukset.

Ajoneuvoista käytettävien mobiililaserskannausjärjestelmien lisäksi suosittelemme Rieglin maalaserkeilain VZ-400i sijoittamista esimerkiksi mönkijään tai muuten pyörille, jolloin Stop&Go menetelmää käyttäen liikkuvuus ja nopeus parantuvat. Skanneria ei näet tarvitse tasata vaan inertianavigointisensori hoitaa tasauksen käyttäjän puolesta. Kahdeksantuntisen työpäivän aikana voidaan mitata useita satoja skannausasemia – Rieglin omissa testeissä mitattiin perinteisen jalustan kanssa noin 550 skannausasemaa. RTK-GNSS-mittauksella skanneri paikoitetaan ulkona kyseisen mittaustekniikan tarkkuudella paikoilleen ja lopusta huolehti RiScan Pro-ohjelman tehokas automaattinen rekisteröinti. Jos paikannustarkkuus ei riitä työn vaatimuksiin, niin lopullinen kiinnittäminen paikalliseen koordinaatistoon voidaan tehdä muutaman tähysmittauksen avulla.

Sisätiloissa mittausperiaate on sama ilman GNSS-mittausta ja koordinaatistoon kiinnittäminen tehdään muutamalla tähysmittauksella. Sisä- ja ulkotiloissa skanneri voidaan laittaa rekisteröimään eli yhdistämään skannausasemia jo mittauksen aikana, jolloin aineisto on liitetty keskinäisesti yhteen jo kenttämittaustyön aikana.

Mikäli uudet mittausmenetelmät kiinnostavat tai jos sinulla on haastavia mittauskohteita, niin ollaan yhteydessä! Käydään läpi ratkaisuja, joiden avulla projekteissanne päästään eteenpäin.

Toimistomme sijaitsee Helsingin Kulosaaressa ja liikumme eri puolilla maata tarpeiden mukaan. Pohjoisin asiakkaamme sijaitsee Sodankylässä. Toimistolta meidät tavoittaa paikan päältä, puhelimitse ja sähköpostilla.

Syksyn seuraava tapahtumamme on lokakuun 16.-18. päivinä järjestettävä Intergeo Saksan Frankfurtissa, jossa meidät tavoittaa Rieglin osastolta C.080 hallissa 12.0. Lisäksi droonilaserskannausjärjestelmiä esitellään messujen ulkoalueella. Tapahtuman aikana juhlimme myös Rieglin 40-vuotisjuhlia ja tässä vaiheessa odotamme luonnollisesti myös päivien aikana julkaistavia tuoteuutuuksia.

Tervetuloa Intergeoon!

Mikäli tarvitset Intergeon sisäänpääsylippuja, niin ota yhteyttä meihin hyvissä ajoin.

www.geocenter.fi

p. 045 650 8585