Sydämellisesti tervetuloa käymään 26.-28. syyskuuta Berliinin Intergeo-messuilla, jossa Nordic Geo Center Oy:lla on ensimmäistä kertaa oma osasto, halli 4.1, B4.042. Kysy meiltä ilmaisia päivälippuja maanmittausalan suurimmille messuille!

Esittelemme osastollamme uutta mobiililaserkeilauspalveluamme, joka on Suomen lisäksi saatavilla muissa Pohjoismaissa ja Baltian maissa. Käytössämme on tämän alueen ainoa Riegl VMX-1HA liikkuva mobiiliskannausjärjestelmä, jonka mittaustarkkuudet ovat huippuluokkaa. Laitteiston edeltäjällä Riegl VMX-450 –järjestelmällä on mitattu mm. Pulteri-projektin VT18 pohjanvahvistuskohteiden painumatarkistusmittaus –  24 km pituinen uusi moottoritieosuus -, jonka korkeusmittauksen tarkkuusvaatimus on Z=10 mm (absoluuttinen). Tyypillisesti tällaisia kohteita on pakko mitata tarkkavaaituksella.

Laitteistomme tarkkuuden perustana on suuren yleisön vähän ymmärtämä inertianavigointimittaus, GNSS-mittauksesta itsenäinen paikoitusjärjestelmä. Lyhyesti virsi kaunis – mittaamme suunnittelutyön perustaksi tarkkuudeltaan kelpaavia pistepilviaineistoa normaaliliikenteen nopeudella ilman että liikennettä tarvitsee rajoittaa erikoisjärjestelyin. Erinomaisen INS-laitteiston avulla myös tunnelien ja hyvin katveisten alueiden mittaaminen on myös mahdollista. Ns. laputusta mittauksen ja laskennan tueksi ei tarvita, mutta tarvittaessa aineisto voidaan kalibroida paikalliskoordinaatistoon tarkemmin.

Tämän tarkkuusluokan mobiililaserkeilausta voidaan käyttää myös kaupunkimalliprojekteissa, jos itse mallista halutaan visualisointimallia tarkempi ja siten käyttökelpoisempi moniin suunnittelutehtäviin. Huomioisen arvoista on myös vähäinen tai olematon tarve lisämittauksille, sillä aineistossa näkyvät kaikki katutasosta ylöspäin näkyvät yksityiskohdat, joita ei ilma-aineistoista näe.

Myöhemmin syksyllä voitte tavata meidät Paikkatietomarkkinoilla 7. marraskuuta sekä Finlandia-talolla 22.-23. marraskuuta Helsinki High Level Conference on Drones 2017 –tapahtumassa. Esittelemme myös myynnissä olevia laitteita ja palveluita mielellämme myös suoraan kiinnostuneille tahoille, joten ota yhteyttä!

Terveisin,

Nordic Geo Center Oy

p. 045 650 8585

Pin It on Pinterest

Share This

Jaa tämä ystävillesi!